My sToriEs...

By: MyTeNz faTeNz

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 18-Jan-2010 11:27 Email | Share | | Bookmark
Candid Street Photo

 
 
 
View all 4 photos...











Sunday, 27-Dec-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Candid Street Photo

 
 
 
Salam all,
Lama betul tak ‘update’ fotopages ni kan. Huhuhu.
Maaf ye, kalau-kalau ada yang menjengah ke page saya ini, tetapi hampa
Sebab tak ber’update’! heee….

Sekarang saya sudah ada aktiviti baru. ‘street photo’ (bahasa inggerisnya),
dalam bahasa melayunya, foto jalanan la kot (tolong betulkan jika anda tau makna yang sebetulnya. TQ).
My opinion - ‘Street photo’ neh ala-ala ambil gambar ‘candid’ kat tepi-tepi jalan atau mana-mana
tempat yang dirasakan ketika itu terdapat moment yang memberi ‘bercerita’
(ape yg aku merepek neh.. entahlah) =P – untuk makna yang lebih tepat, sila ‘google’ ye!

Memandangkan sekarang sudah ada kawan yang dapat memberi tunjuk ajar dalam
bidang ‘street photo’ ni, saya pun tanpa segan silu mencuba la.
Thanks kpd beliau --->> http://www.flickr.com/photos/belakangtabir

So, disini ade beberapa gambar ‘street photo’ yang saya nak share dengan anda.
Terima kasih kepada mereka yang singgah di page saya ni

Layan….









Notakaku: Feel free to visit my flickr: http://www.flickr.com/photos/citraterindah/



Thursday, 29-Oct-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Suatu Hari DI Hari Raya

 
 
 
View all 11 photos...
Salam Semua.
Entry raya belum habis lagi. Hehehehe... Kalau ada yang bosan dengan entry saya, harap dimaafkan ye. Maklumlah beraya di kampung halaman tercinta, mesti la gambar kenangan dihari raya banyak tak terkira dan suka saya nk berkongsi dengan kawan-kawan semua.

Okey, entry kali ini saya nak sajikan dengan gambar-gambar aktiviti yang berlaku di suatu hari pada syawal yang lalu.

26 Sept. 2009.
Tengaharinya saya pergi jumpa kawan sekejap, so aktivitinya hari itu bermula sblh petangnya. Selepas asar. Kami sekeluarga beriadah bermain bowling. Abah dengan pasrahnya melayan karehan anak-anak beliau. Mana taknya, bosan la orang tua tuh ikut sama, nak join main bowling sakit pinggang, so hanya duduk tgk anak2 main je la! hiks.. Nasib baik ada cucu2 tak la bosan sgt....

Lepas main bowling, kami sekeluarga berhajat nk pekena Char kue teow permatang pauh (tak ingat la nama kedai tu), malangnya kedai tersebut dilimpahi umat yang ramai. Maklumlah kedai Char kue teow tersebut mmg glamer di seberang perai dan mungkin di penang jgk! untuk tidak menghampakan org yg balik beraya dari jauh ni, abang ipar meng'suggest'kan satu lagi kdai yang agak femes (pon tak ingat nama kedai tu) kat area seberang jaya. Ok la.. boleh tahan jgk la rasanya. Hilang jgk mengidam tuh! heee...

Ok takmo cita banyak... sila enjoy gambar2 yang saya kongsi yea!

Boling timeeee...


Adik yang kononnya terer... tapi sebenaqnya....


Hampehhhh....





Posing dulu sblm baling...



With my adek, 1st sista and her sons...



Budak2 ni nak makan eskrem mcD pulak... ok...


Sama tapi...



tak serupa...



Maklang pon sebok nk bergambar dgn McD statue! jgn maraaah... hehehehe...



Ok... Cha Kue Teow timeeee....




Notakaku: Depa kata maklang pakai baju ni nampak gumoks! ada ka???! huhuhuhu...


Wednesday, 28-Oct-2009 13:29 Email | Share | | Bookmark
Tetamu di Aidilfitri

With my cousin
 
Sedara sblh abah
View all 9 photos...
Gambar-gambar tetamu yang sempat saya rakamkan.

Enjoy!




















Sunday, 25-Oct-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Di Pagi 1 Syawal 1430H

 
Part paling sedih di pagi Syawal
Abg Long & Cerdik
View all 9 photos...
Alhamdulillah, Syawal tahun ini dapat saya sambut di tanahair bersama keluarga tercinta. Kali ini saya nak berkongsi sedikit kenangan di pagi Syawal yang sempat saya rakam.

Enjoy!


Bersama adik kesayangan dan anak-anak sedaraku yang nakal




Part yang paling sedih... kami anak-anak bermaafan dengan abah...



*Adikku yg bongsu tak ada dalam ini gambar, orang sebok nk beraya dengan abah, dia sebok nk pi kutip duit raya! huhuhuhu.....


Abang Long dan cerdik (anak kakak yang sulong)




Dalam hati: Kopak la duit maklang tahun ni....




Sesi makan ketupat




Orang kuat dapor, my 2nd sista...




Orang kuat makan... adik ku...




Abah dan cucu-cucu kesayangan




Saya dan adik kesayangan





Notakaku: Rindu pada keluarga tercinta!



[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net